MEEST GESTELDE VRAGEN

Bekijk hier de meest gestelde vragen over WijCK.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Maak een persoonlijk account aan op de website om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom WijCK.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in WijCK, is het verstandig een persoonlijk account aan te maken via de website. Zo wordt je als eerste op de hoogte gebracht van updates en laatste ontwikkelingen. Op een later moment is het mogelijk om je in te schrijven op een koopwoning via je persoonlijke account, of om je interesse voor een huurwoning kenbaar te maken.

Waar ligt Wijck?

WijCK ligt in Pijnacker, pal aan metrostation Pijnacker Zuid. WijCK grenst aan de Klapwijkseweg en de Hofpleintunnel. Het winkelcentrum Keijzershof ligt op loopafstand evenals het natuur en recreatiegebied de Groenzoom. Via de metrolijn zijn de steden Den Haag en Rotterdam heel goed bereikbaar.

Zijn de woningen voor de verhuur of de koop?

WijCK bestaat uit een heel divers woningprogramma met: sociale huurwoningen, bereikbare huur- en koopwoningen, en vrije sector huur- en koopwoningen.

Wat voor type woningen komen er?

WijCK bestaat uit een heel divers woningprogramma met onder andere: appartementen, eengezinswoningen, maisonnettes en stadswoningen.

Kan ik mijzelf inschrijven op een woning?

Inschrijven op woningen is nu nog niet mogelijk. Het is wel mogelijk om je interesse voor een woning kenbaar te maken door het aanmaken van een persoonlijk account op de website.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in de loop van 2023 te kunnen starten met de bouw van de eerste fase. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in 2025 de eerste fase op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

Duurzaamheid staat centraal binnen WijCK. Energieopwekking zal plaatsvinden via duurzame WKO-bronnen (warmte koude opslag). De flora en fauna is bovendien afgestemd op de diverse, inheemse soorten uit de Groenzoom, waarmee het de biodiversiteit verrijkt. Binnen het ontwerp is daarnaast veel aandacht voor hittestress en klimaatadaptatie. 

Is er een gasaansluiting aanwezig?

De woningen in WijCK zullen duurzaam en gasloos uitgevoerd worden. Er is dus geen gasaansluiting aanwezig.

Waar kunnen toekomstige bewoners parkeren?

Toekomstige bewoners en bezoekers van WijCK parkeren in de Smarthub. Een duurzame, innovatieve parkeergarage die tevens voorzien is van een koffiebar, een fietsenstalling en pakketservicepunt.