HET PLAN

WijCK wordt een levendige en groene buurt. Een beetje stads en tegelijkertijd dorps. Groot genoeg voor gezellige levendigheid op straat. Klein genoeg om bekenden tegen te komen. In WijCK voel je je thuis!

Een plan dat verbindt

Er komen circa 330 koop- en huurwoningen verdeeld over vier woongebouwen. Van groot tot klein, voor jong tot oud, singles, stellen en families en in verschillende prijsklassen. Comfortabel en energiezuinig. Ontmoeten staat in WijCK centraal. Op het plein, in de koffiebar, op het multicourt of in een van de binnentuinen. Allerlei voorzieningen én de metrohalte Pijnacker-Zuid vind je om de hoek. 

Kom elkaar tegen

Al van ver te herkennen aan de WijCKmus van Street Art Frankey nodigt het centrale plein van WijCK bewoners en metroreizigers uit voor een bezoek. Hier vind je bijvoorbeeld een gezellige koffiebar, een bloemist, het pakketpunt en het multicourt. In de buitenlucht zijn voldoende zitplekjes om even bij te komen van een wandeling, te genieten van spelende kinderen of voor een praatje met de buurman.

Kom elkaar tegen

Sport en spel

Het multicourt van WijCK biedt lekker veel ruimte voor kinderen om buiten te spelen en voor bewoners om te sporten. Een potje voetbal, basketball of fitness, het kan hier allemaal. Toekijken en aanmoedigen kan ook, en wel vanaf de grote tribune. Het multicourt is ook de plek waar buurtbewoners leuke activiteiten kunnen organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een filmavond, etentje of pubquiz?

Sport en spel

Autovrije straten

Parkeren doen bewoners, bezoekers en P&R-reizigers in de parkeerhub. Hier zijn voorzieningen om auto’s op te laden en je kunt er terecht voor een deel(bak)fiets, -scooter of -auto. Handig voor iedereen die in de omgeving woont of werkt. In de wijk zelf kom je dan ook maar weinig auto’s tegen. Zo blijft er genoeg ruimte over voor groen op straat.

Groen, groener, groenst

Dichtbij WijCK ligt de Groenzoom; een prachtig weide-, plassen- en slotengebied met mooie wandelpaden. De inheemse plantensoorten uit de Groenzoom vind je straks terug in de tuinen, op het plein en in de straten van WijCK. Op de groen begroeide daken, in de nestkasten en ingebouwde bloembakken vinden verschillende dieren, vogels en insecten hun thuis.   

Duurzaam wonen

In plaats van gas, hebben de woningen een Warmte Koude Opslag (WKO). Warm in de winter en koel in de zomer. Zo heb je altijd een fijn binnenklimlaat. Driedubbel glas en slimme installaties zorgen voor een lage energierekening.

Wijck Website Elementen 16

Planning

01

Sneak preview

Huidige fase

Langzaam maar zeker vullen we de website met meer informatie en beelden van WijCK. Nieuwsgierig en op de hoogte blijven? Maak een persoonlijk account aan, vul je woonwensen in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
02

Start oriëntatiefase

Deze zomer start de oriëntatiefase. Als je je hebt aangemeld, ontvang je automatisch bericht. Tijdens deze fase vind je de interactieve kaart met alle woningen op de website en kun je je woningvoorkeur doorgeven. Wil je weten of je de woning kunt betalen? Dat begrijpen wij. Daarom staan de Financiële Coaches van NEXTHome, hypotheekpartner van Dura Vermeer, voor je klaar om je hierbij te helpen. Dit is geheel vrijblijvend. Is de woning voor jou haalbaar en betaalbaar, dan krijg je voorrang bij de toewijzing.
03

Start verkoop

De verkoop start naar verwachting in september 2023.
04

Start bouw

Naar verwachting start de bouw aan het eind van 2023.
05

Start verhuur

Nader te bepalen. De verhuur verloopt niet via Dura Vermeer.
06

Oplevering

De oplevering vindt naar verwachting eind 2025 plaats.

Een woning voor iedereen

WijCK bestaat uit circa 330 woningen verdeeld over vier woongebouwen, met zowel koop- als sociale en middenhuur-woningen van circa 50 tot circa 150 m2. Geschikt voor jong, oud, gezin, stel, single en starter. Voor mensen met meer en minder budget. We bouwen startershuurwoningen en sociale huurwoningen, grondgebonden woningen en maisonnettes, levensloopbestendige woningen voor ouderen die elkaar ontmoeten op de brede galerijen, en luxe penthouses. Het woningaanbod bestaat uit een mix van 40% sociaal, 37% middelduur en 23% hoger segment. 

Gefaseerd gebouwd

WijCK wordt in verschillende fases gebouwd, verkocht en verhuurd. Fase 1 start met de verkoop van 28 woningen verdeeld over acht verdiepingen. Het aanbod varieert met 2-, 3- en 4-kamer appartementen tussen de 50 m² en 140 m² en vier maisonnette woningen van circa 77 m². Ook worden er in de eerste fase 36 sociale en 90 midden huurwoningen gebouwd. De verhuur van deze woningen start enkele weken voor oplevering. In de volgende fase worden er meer appartementen en grondgebonden woningen gebouwd.

Bekijk de meest gestelde vragen
Gefaseerd gebouwd

Wordt Onze WijCK ook Jouw WijCK?

Meld je aan en blijf op de hoogte!